Založ si blog

Vyučovanie „Princípu Ekvivalencie“, je trestný čin podvodu.

Experimentálne dôkazy neplatnosti „PRINCÍPU EKVIVALENCIE“.

Význam slova EKVIVALENCIA: rovnocennosť, rovnaká platnosť (aj rovnaká váha).

——————————————————————————–
PRINCÍP EKVIVALENCIE, tvorí existenčný základ klasickej Newtonovej fyziky, ako aj Einsteinovej Všeobecnej Teórie Relativity (VTR) a to napriek tomu, že PRINCÍP EKVIVALENCIE je, iba rovnicovými fyzikmi účelovo vyfabrikovaná, fiktívna (experimentom nikdy neoverená) primitívna výhovorka.

——————————————————————————-

Táto fiktívna výhovorka má slúžiť iba k tomu, aby rovnicoví fyzici vedeli vysvetliť (dodnes nevysvetliteľnú) fyzikálnu záhadu (fyzikálne mystérium) a to, ako môžu telesá ležiace nehybne na povrchu Zeme, pôsobiť (tlačiť) na povrch Zeme, ako aj naťahovať pružinu silomera, či stláčať pružinu váhy, výlučne Newtonovou zrýchľujúcou silou (F = m.g = kg.9,81m/sec.sec) aj napriek tomu, že oni nepodliehajú žiadnemu zrýchleniu, aj napriek tomu, že oni nemenia svoju rýchlosť, ani svoju hybnosť, čiže aj vtedy keď ich zrýchlenie má hodnotu (g = kg,0m/sec.sec)

——————————————————————————-

Rovnicovými fyzikmi účelovo vykonštruovaná, preto iba fiktívna výhovorka, zvaná PRINCÍP EKVIVALENCIE, tvrdí konkrétne toto:

——————————————————————————–

Váha materiálneho telesa, ležiaceho nehybne na povrchu Zeme, v jej gravitačnom poli (g), o intenzite (g = 9,81m/sec.sec), je ROVNAKO VEĽKÁ váhe toho istého telesa, ležiaceho nehybne na podlahe rakety, ktorá sa pohybuje zrýchlením (a = g = 9,81m/sec.sec).“ NIČ VIAC A NIČ MENEJ.

——————————————————————————–

Pilierom platnosti obsahu PRINCÍPU EKVIVALENCIE je aj nepísaná dohoda medzi fyzikmi všetkých krajín sveta, ktorá ich zaväzuje k tomu, aby oni PRINCÍP EKVIVALENCIE akceptovali (vyučovali) ako AXIÓMU, čiže ako dogmatickú, ľuďmi všeobecne prijatú, ČISTÚ PRAVDU, ktorá je jasnejšia od slnka a preto nie je potrebné ju (čo i len raz) experimentálne overiť.

——————————————————————————

Podľa tej utajenej dohody medzi fyzikmi všetkých krajín sveta, nie je prípustné ZNEUCTIŤ pravdivosť PRINCÍPU EKVIVALENCIE experimentálnou previerkou.

——————————————————————————–

Podľa tej utajenej dohody medzi fyzikmi všetkých krajín sveta, nie je prípustné (ani prvýkrát v dejinách fyziky) zmerať váhu telies na podlahe rakety (alebo v inej zrýchlenej sústave) pohybujúcej sa zrýchlením (a = g = 9,81m/sec.sec).

——————————————————————————–

V prípade PRINCÍPU EKVIVALENCIE, slepá viera rovnicových fyzikov v pravdivosť jeho obsahu, má väčšiu hodnotu, ako ateistický experimentálny dôkaz jeho mylného obsahu.

——————————————————————————–

Práve kvôli tejto utajenej dohode medzi fyzikmi všetkých krajín sveta, PRINCÍP EKVIVALENCIE vyžaduje bezpodmienečne to, aby materiálne telesá mali IBA JEDNU ZOTRVAČNÚ HMOTNOSŤ, čiže aby materiálne telesá mali rovnakú Zotrvačnú hmotnosť, ako počas ich SPOMALENIA, tak aj počas ich ZRÝCHLENIA, bez ohľadu na to, že v takom prípade by bol flagrantne porušený (nie rovnicový) Zákon kauzality.

——————————————————————————–

Keďže materiálne telesá sú prísne ateistické, preto sa prísne riadia ateistickým (nie rovnicovým) Zákonom kauzality a práve preto majú DVE a na viac aj RÔZNE VEĽKÉ Zotrvačné hmotnosti. VÄČŠIU pri SPOMAĽOVANÍ a MENŠIU pri ZRÝCHLENÍ.

——————————————————————————–

Z tohto dôvodu PRINCÍP EKVIVALENCIE je dobrý iba ak pre mačky (pro kočky) a hlavne pre dogmatických ROVNICOVÝCH FYZIKOV všetkých krajín sveta.

——————————————————————————–

Z uvedeného dôvodu, vyučovanie PRINCÍPU EKVIVALENCIE naplňuje skutkovú podstatu TRESTNÉHO ČINU PODVODU na študujúcich občanoch SR, ako aj celého sveta.

——————————————–

Pritom všeobecne zažitý, ale veľmi naivný názor fyzikálne nezasvätenej (laickej) verejnosti, ale aj fyzikálne laických novinárov, na experimentom podložené argumenty neplatnosti PRINCÍPU EKVIVALENCIE, je nasledovný:

——————————————————————————–

„Keby PRICÍP EKVIVALENCIE bol mylný, vedci všetkých krajín sveta by na ten omyl už určite dávno prišli.“

——————————————————————————

Kvôli takému idealistickému (veľmi naivnému) názoru verejnosti na exaktné, experimentom doložené argumenty, dokazujúce mylný obsah PRICÍPU EKVIVALENCIE, rovnicoví fyzici NEMUSIA EXPERIMENTÁLNE OVEROVAŤ, čiže nemusia (ani prvýkrát v dejinách fyziky) ZVÁŽIŤ HMOTNOSŤ materiálnych telies v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g).

——————————————————————————–

Stačí, keď oni tú, iba nimi vysnenú ROVNOSŤ medzi ZRÝCHĽUJÚCOU a SPOMAĽUJÚCOU Zotrvačnou hmotnosťou matérie, budú naďalej dogmaticky hlásať a vyučovať.

  ——————————————–

V tejto súvislosti musím uviesť jednú konkrétnu epizódu z môjho života, v súvislosti s neplatnosťou PRINCÍPU EKVIVALENCIE. Táto vec (táto kauza) dostala sa až pred Okresný súd Košice 1, ako prokuratúrou vykonštruované obvinenie proti mojej osobe, z trestného činu hanobenia VEDECKEJ DÔSTOJNOSTI vedecko – akademickej obce SR, konkrétne zamestnancov Fyzikálneho Ústavu SAV a učiteľov fyziky.

——————————————————————————–

Sudca OK-KE-1, ktorý v danej veci ničomu nerozumel, položil mi nasledovnú (veľmi logickú) otázku:

——————————————————————————–

Ako viete dokázať, že fyzici všetkých krajín sveta sa mýlia vo veci obsahu PRINCÍPU EKVIVALENCIE, ale tak, aby som z toho aj ja niečo pochopil?

——————————————————————————–

Ja som mu na to odpovedal: Pán sudca, položte rovnicovým fyzikom tieto tri jednoslovné otázky:

——————————————————————————–

1.Kto? 2.Kde? 3.Kedy?

——————————————————————————–

Zmeral váhu (Zotrvačnú hmotnosť) telies v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec) a nameral rovnakú váhu telies s ich gravitačnou váhou, s ich tiažou.

——————————————————————————–

No a z odpovedi zistíte, že oni Vám nebudú schopní na tie tri veľmi krátke otázky odpovedať.

——————————————————————————–

To preto, lebo oni váhu telies v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec) nikdy (preto ešte ani raz v dejinách fyziky) nemerali, ale napriek tomu sebavedome, aj obsahom PRINCÍPU EKVIVALENCIE dogmaticky tvrdia, že váha telies meraná na povrchu Zeme v jej gravitačnom poli (g = 9,81m/sec.sec) JE ROVNAKO VEĽKÁ váhe telies meranej na podlahe rakety pohybujúcej sa zrýchlením (a = g = 9,81m/sec.sec).

——————————————————————————–

Sudca tie moje tri (krátke) otázky, zo zvedavosti odoslal do Ústavu Experimentálne Fyziky SAV v Košiciach. Odpoveď na tie otázky prišla priamo od riaditeľa tohto ústavu v nasledovnom znení.

——————————————————————————–

Nemám vedomosti o tom, žeby sa váha telies niekedy merala v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec).“

——————————————————————————–

(Ani nemohol mať o tom žiadnu vedomosť, keďže váhu telies v zrýchlenej sústave ešte nikto a nikdy, na celom svete ani raz nemeral.)

——————————————————————————–

A pokračoval: „Pričom také merania my (zamestnanci ÚEF SAV) nemáme v pláne robiť ani v blízkej budúcnosti, lebo máme k dispozícii veľmi veľa iných, NEPRIAMYCH DÔKAZOV o tom, že ZRÝCHLENÁ HMOTNOSŤ (váha) telies je rovnako veľká ich GRAVITAČNEJ HMOTNOSTI (gravitačnej váhe, čiže ich tiaži).“

——————————————————————————–

Ako dôkaz pravdivosti svojho tvrdenia uviedol nesladové NEPRIAME DÔKAZY, čiže také argumenty, ktoré s obsahom PRINCÍPU EKVIVALENCIE nijako (presnejšie, vôbec) nesúvisia:

——————————————————————————–

Aj vďaka PRICÍPU EKVIVALENCIE, máme ledlampy, farebné televízory, múdre telefóny, výkonné počítače, vývrtky na korkové zátky vo fľašiach +, +, ………, anti bakteriálne mydlá, kyslú kapustu a dôchodcovia majú vlaky zadarmo.“

——————————————————————————–

Sudca z takejto odpovede riaditeľa ÚEF SAV KE, bol veľmi prekvapený, lebo neveril tomu, žeby riaditeľ ÚEF SAV KE nevedel odpovedať na moje 3 (veľmi krátke) otázky, ale aby sa nezaplietol do toho, čomu on sám nerozumie, z opatrnosti vec odložil ad acta, čiže ma oslobodil v plnom rozsahu z obvinenia a vec uzavrel raz a navždy.

——————————————————————————–

Môj podnet, aby v rámci súdneho konania v danej veci, súd rozkazom nariadil ÚEF SAV KE, historicky prvé preverenie váhy telies v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec), sudca zamietol s odôvodním, že to pre túto kauzu to už nie je potrebné, lebo súd (on) rozhodol v môj prospech a tým pádom moje obvinenie, vykonštruované (fyzikálne laickou) prokuratúrou, stalo sa bezpredmetné.

——————————————————————————

To som považoval za potrebné uviesť iba preto, aby bolo každému jasné, že prečo sa s dogmatickými rovnicovými fyzikmi nedá viesť žiadny dialóg o DVOCH ZOTRVAČNÝCH HMOTNOSTIACH MATÉRIE a súčasne prečo sa nedá ani pomocou orgánov štátnej moci, dosiahnuť príkaz na to, aby rovnicoví fyzici, prvýkrát v dejinách fyziky (konečne) zmerali zrýchlenú hmotnosť telies v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec).

——————————————————————————–

Štátne orgány, ktoré by ten príkaz mali (povinne) dať, nechápu EPOCHÁLNU závažnosť predmetnej veci a preto sa od takého (veľmi jednoduchého) príkazu pre istotu dištancujú. Tým pádom bludný kruh v danej problematike je uzavrený.

——————————————————————————–

Takže ak sa mi podarí vyburcovať OBČIANSKU SPOLOČNOSŤ k tomu, aby ona vyvinula taký veľký nátlak na rovnicových fyzikov ktorý by ich prinúti k tomu, aby oni už konečne a prvýkrát v dejinách fyziky, zmerali váhu telies v zrýchlenej sústave (a = g = 9,81m/sec.sec), vtedy môj cieľ bude splnený. Ale ak nie, tak ja budem za svojim cieľom kráčať vytrvalo aj naďalej.

——————————————–

Ale teraz už konečne pristupujem k predmetu tohto článku.

Ďalším experimentálny dôkazom existencie DVOCH rôzne veľkých Zotrvačných hmotností matérie (telies), je aj rôzny (NIE ROVNAKÝ) pohyb kyvadla v GRAVITAČNOM POLI Zeme (g), ako aj v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g).

——————————————————————————–

Táto nerovnosť podľa obsahu PRINCÍPU EKVIVALENCIE, ako aj podľa  osobných dojmov a pocitiov rovnicových fyzikov, nesmie existovať.

——————————————————————————–

Táto nerovnosť podľa osobných dojmov a pocitov rovnicových fyzikov ani NEEXISTUJE!!!

——————————————————————————–

Experimentálny dôkaz principiálneho rozdielu v pohybe kyvadla v GRAVITAČNOM POLI Zeme (g), ako aj v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), začínam analýzou parametrov pohybu telies po 70° naklonenej rovine.

——————————————–

Parametre pohybu telesa po 70° naklonenej v GRAVITAČNOM POLI (g = 10m/sec.sec) sú znázornené na obraze č.1.

————————————

Pre pohyb telesa po 70° naklonenej rovine v GRAVITAČNOM POLI (g) platí taká zásada, že výsledný vektor zrýchlenia (g) má hodnotu:

——————————————————————————–

g.cos(α) = g.cos(20°) = 10m/sec.sec.(0,939) = 9,39m/sec.sec,

————————————

a je  ROVNOBEŽNÝ so 70° naklonenou rovinou.

————————————

Pohyb telesa po 70° naklonenej naklonenej rovine v GRAVITAČNOM POLI (g) určuje JEDINÝ VEKTOR: g.cos(α) = 9,39m/sec.sec.

————————————

Keď sa teleso pohybuje po 70° naklonenej naklonenej rovine v GRAVITAČNOM POLI (g), za čas (t = 1sec), zvýši svoju kozmickú rýchlosť o hodnotu (v = 9,39m/sec) a prejde kozmickú dráhu (s = 4,69m)

———————————–

Pre ľahšie počítanie, hodnota (g) je upravená z hodnoty (g = 9,81m/sec.sec) na hodnotu (g = 10m/sec.sec).

  ——————————————–

Parametre pohybu telesa po 70° naklonenej v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE

(a = 10m/sec.sec) sú znázornené na obraze č.2.

Pre pohyb telesa po 70° naklonenej rovine v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a), platí taká zásada, že vektor zrýchlenia má hodnotu:

————————————

(a) = a.sin(20°) = 10m/sec.sec.(0,342) = 3,42m/sec.sec;

————————————

ktorého hodnotu tvorí súčet dvoch vektorov:

————————————

a(y) = a.sin(α) + a(x) = sin(α).cos(α)

————————————

Výsledný vektor pohybu telesa po 70° naklonenej naklonenej rovine v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a), je KOLMÝ na 70° nalomenú rovinu.

————————————

Pohyb telesa po 70° naklonenej naklonenej rovine v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a) určujú TRI VEKTORY!

————————————

Keď sa teleso pohybuje po 70° naklonenej naklonenej rovine v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a), za čas (t = 1sec), zvýši svoju kozmickú rýchlosť o hodnotu (v = 3,42m/sec) a prejde kozmickú dráhu (s = 1,71m)

————————————

Už aj z opisu pohybu telies po 70° naklonenej rovine v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), jednoznačne vyplýva to, že ide o diametrálne odlišnú formu (mechanizmus) pohybu materiálnych telies, od pohybu materiálnych telies po 70° naklonenej rovine v GRAVITAČNOM POLI (g).

————————————

Pritom súčasná rovnicová fyzika obsahom jej PRINCÍPU EKVIVALENCIE tvrdi a vyučuje to, že všetky druhy pohybov materiálnych telies, ako v GRAVITAČNOM POLI (g), tak aj a v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) majú ROVNAKÉ VEKTORY a preto sú navzájom ekvivalentné, čiže sú úplne rovnaké. A to je vraj aj hlavným dôvodom toho, prečo sú navzájom experimentálne nerozoznateľné.

——————————————–

Teraz opíšem pohyb kyvadla v GRAVITAČNOM POLI (g).

———————————–

Parametre pohybu kyvadla v GRAVITAČNOM POLI (g) sú nasledovné:

Dĺžka ramena kyvadla je zhodná s polomerom (R), má hodnotu (R = 10m).

Intenzita GRAVITAČNÉHO POĽA má hodnotu (g = 10m/sec.sec).

Hmotnosť závažia kyvadla (m), má hodnotu (m = 1kg).

———————————————————————-

Samotný pohyb závažia kyvadla v GRAVITAČNOM POLI (g), prezentuje jeho VOĽNÝ PÁD po ¼ kružnicovej dráhe o polomere (R = 10m).

———————————–

V zmysle Zákona zachovania potenciálnej energie, nezáleží na tom, že po akej dráhe (s) závažie kyvadla padá voľným pádom v GRAVITAČNOM POLI (g), ba dokonca ani na tom, že za aký dlhý čas padá voľným pádom, ale záleží iba na tom, aký VÝŠKOVÝ ROZDIEL prekoná závažie kyvadla počas jeho voľného pádu po akejkoľvek priamej čo krivočiarej  dráhe (s).

———————————–

Keď závažie kyvadla voľným pádom prekoná výškový rozdiel (l = 10 m), po akejkoľvek priamej, či zakrivenej dráhe (s), tak na konci jeho voľného pádu musí dosadnúť takú istú rýchlosť, ako dosiahne závažie kyvadla padajúce voľným pádom, čiže zrýchlením (g = 10m/sec.sec), kolmo na povrch Zeme po prejdení dráhy (s = 10m). Preto každé teleso po prekonaní výškového rozdielu (l = 10 m) v GRAVITAČNOM POLI Zeme (g), musí nadobudnúť rýchlosť (v = 14,14m/sec).

———————————–

(Teleso padajúce voľným pádom, čiže zrýchlením (g = 10m/sec.sec) prejde dráhu (s = 10m) za čas (t = 1,141sec).)

———————————–

Preto aj závažie kyvadla (m = 1kg), po jeho vychýlení sa z horizontálnej (vodorovnej) polohy o 90°, čiže po prejdení ¼ kružnicovej dráhy, čiže po prekonaní výškového rozdielu (l = 10m), nadobudne rýchlosť (v = 14,14m/sec) a touto konečnou obvodovou rýchlosťou vyvinie v ramene kyvadla dobre merateľnú odstredivú silu o hodnote (F = m.v.v/R = 1kg.20m/sec.sec).

———————————–————————–————————

Zákon zachovania potenciálnej energie umožňuje nám veľmi jednoducho vypočítať rýchlosť pohybu telies v GRAVITAČNOM POLI (g), po akokoľvek zložitej krivke, aj bez diferenciálnej matematiky.

———————————–

Grafické znázornenie parametrov pohybu kyvadla v GRAVITAČNOM POLI Zeme (g 10m/sec.sec), je znázornené na obraze č.3.

———————————–

Iný spôsob grafického znázornenia parametrov pohybu kyvadla v GRAVITAČNOM POLI Zeme (g) je znázornený na obraze č.4.

———————————–

Aby sme vedeli vypočítať čas (t), za ktorý sa závažie kyvadla vykloní z horizontálnej polohy o 90°, smerom k povrchu Zeme, čiže aby sme vedeli vypočítať čas (t) za ktorý závažie kyvadla prejde ¼ kružnicovú dráhu v GRAVITAČNOM POLI (g = 10m/sec.sec), už potrebujeme mať znalosti z vyššej matematiky, čiže diferenciálneho počtu.

———————————–

Ten čas sa dá vypočítať podľa nasledujúceho (mnou zjednodušeného) matematického vzorca:

———————————————————————-

t = √7R/2g;

t = √70m/20m/sec.sec;

t = √(3.5).(sec.sec);

t = (1,87sec);

———————————–

Záverečný sumár:

———————————–

Keď sa kyvadlo vykloní z horizontálnej polohy o 90° smerom k povrchu Zeme, v jej GRAVITAČNOM POLI (g), keď prejde ¼ kružnicovú dráhu a keď prekoná výškový rozdiel (l = 10m), vtedy automaticky nadobudne obvodovú rýchlosť (v = 14,14m/sec), pomocou ktorej vyvinie v ramene kyvadla (dobre merateľnú odstredivú silu o hodnote (F = 1kg.20m/sec.sec).

——————————————–

Teraz pristúpim k opisu pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE

(a = g = 10m/sec.sec),



Parametre pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a) sú nasledovné:

———————————–

Dĺžka ramena kyvadla je zhodná s polomerom (R), má hodnotu (R = 10m).

Intenzita ZRÝCHLENIA SÚSTAVY má hodnotu (a = 10m/sec.sec).

Hmotnosť závažia kyvadla (m), má hodnotu (m = 1kg).

———————————–

Princíp pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a) je znázornený na obraze č.

————————————

Mechanizmus pohybu závažia kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a) je diametrálne odlišný od pohybu kyvadla v GRAVITAČNOM POLI (g). 

———————————–

Akceptujúc jeden zo záverov „PRINCÍPU EKVIVALENCIE“, musíme uveriť tomu, že doba pohybu, čas (t) pohybu závažia kyvadla po ¼ kružnicovej dráhe, v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g = 10m/sec.sec), je rovnako dlhá s tým časom (t), za ktorý závažie kyvadla prejde dĺžku ¼ kružnicovej dráhy v GRAVITAČNOM POLI (g). Preto ten ich spoločný čas bude mať hodnotu: (t = 1,87sec)

———————————–

 Keby tomu tak nebolo, tak kvôli rôzne veľkým časom (t) pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), ako aj v GRAVITAČNOM POLI (g), nemohol by automaticky platiť „PRINCÍP EKVIVALENCIE“.

———————————–

Teraz sa sústreďme na analýzu a opis mechanizmu, ako aj parametrov pohybu závažia kyvadla po ¼ kružnicovej dráhe, v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE: (a = g).

———————————–

Aby mohol nastať zrýchlený pohyb experimentálneho telesa v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), iba navonok podobný zrýchlenému pohyb experimentálneho telesa v GRAVITAČNOM POLI (g), musí sa ½ KRUŽNICOVÁ dráha pohybovať zrýchleným pohybom (a = g) vo smere osi (y), počas doby (t = 1,87 sec). 

———————————–

Za ten časový interval, ½ KRUŽNICOVÁ DRÁHA posunie sa vo smere osi (y) o dĺžku dráhy (s), (o vzdialenosť):

———————————–

(s = ½ a.t.t)
(s = 5m/sec.sec.3,5sec.sec)
(s = 17,5m).

———————————–

Počas zrýchleného pohybu (a = g) závažia kyvadla po, ¼ kružnicovej dráhe v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), závažie kyvadla sa presunie z (pôvodne) hornej polohy predmetnej ½ KRUŽNICOVEJ DRÁHY, až na jej spodnú polohu, čiže až na jej dno, ak je to znázornené na obraze č.6.

———————————–

———————————–

To ale bude znamenať, že závažie kyvadla sa v skutočnosti posunulo vo smere osi (y), z jeho pôvodnej kozmickej polohy, iba o hodnotu (s = 7,5m), čiže prekonalo výškový rozdiel (l = 7,5m), pričom v GRAVITAČNOM POLI (g) sa závažie kyvadla posunulo vo smere osi (y), z jeho pôvodnej kozmickej polohy o hodnotu (s = 10m) čiže prekonalo výškový rozdiel (l = 10m).

———————————–

Príčinu vzniku rôzne dlhých kozmických dráh (s) vo smere osy (y), dá sa vysvetliť iba diametrálne rôznym mechanizmom pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a) a v GRAVITAČNOM POLI (g).

———————————–

To zase preto, lebo pohyb závažia kyvadla po ¼ KRUŽNICOVEJ DRÁHE v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), v žiadnom prípade nie je ekvivalentný pohybu telesa po ¼ KRUŽNICOVEJ DRÁHE v GRAVITAČNOM POLI (g).

———————————–

To zase okrem iného aj preto, lebo v GRAVITAČNOM POLI (g), gravitačné zrýchlenie (g) pôsobí priamo na závažie kyvadla, pričom v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE zrýchlenie (a), pôsobí na závažie kyvadla iba sprostredkovane a to cez rameno kyvadla.

———————————–

V ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) zrýchlenému pohybu (a) podlieha iba stred otáčania kyvadla, ktorý ťahá za sebou, cez rameno kyvadla, závažie kyvadla.

———————————–

To potom má za následok, že zdanlivý pohyb závažia kyvadla po ¼ KRUŽNICOVEJ DRÁHE v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), prebehne síce za rovnaký čas (t = 1,87sec), ako v GRAVITAČNOM POLI (g), ale na kratšej kozmickej dráhe vo smere osi (y), čiže iba na dráhe (s = 7,5m).

———————————–

V GRAVITAČNOM POLI (g) tá dráha závažia kyvadla na ose (y) má hodnotu (s = 10m).

———————————–

Z tohto istého dôvodu bude menšia aj konečná (obvodová) rýchlosť (v) pohybu závažia kyvadla po ¼ KRUŽNICOVEJ ROVINE, v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g). 

———————————–

Tú konečnú obvodovú rýchlosť závažia kyvadla po prejdení ¼ kružnicovej dráhy, v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), vypočítame z veľkosti jeho dráhy vo smere osi (y), ktorá má hodnotu (s = 7,5m). Tá dráha totiž prezentuje dráhu voľného pádu závažia kyvadla v zrýchlenej sústave (a = g) z výšky (l = 7,5m) a to nasledovným spôsobom.

———————————–

(s = ½ a.t.t)
(7,5m = ½ a.t.t)
(7,5m = ½ 10m/sec.sec.t.t)
(15m.sec.sec /10m = t.t)
(√1,5sec.sec = t.)

(t = 1,2247sec)

(v = a.t)
(v = 10m/sec.sec.1,2247sec)
(v = 12,247m/sec)

———————————–

Konečná obvodová rýchlosť pohybu závažia kyvadla po ¼ KRUŽNICOVEJ DRÁHE v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) má hodnotu:

(v = 12,247m/sec)

———————————–

To ale znamená, že aj odstredivé zrýchlenie závažia kyvadla na konci ¼ KRUŽNICOVEJ DRÁHY, v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) bude mať hodnotu:

———————————–

 (a = v.v/r = (12,247m/sec.12,247m/sec.sec)/10m = 15m/sec.sec)

pričom v GRAVITAČNOM POLI (g), odstredivé zrýchlenie má hodnotu:

(a = v.v/r = (14,14m/sec.14,14m/sec)/10m = 20m/sec.sec)

———————————–

Tie rôzne veľké odstredivé zrýchlenia (odstredivé síly) závažia kyvadla, dajú sa vysvetliť jedine rôzne veľkou  Zotrvačnou hmotnosťou závažia kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), ako aj v GRAVITAČNOM POLI (g).

———————————–

Na obraze č.7 je ešte názornejšie je zobrazený mechanizmus pohybu kyvadla v zrýchlenej sústave (a = g).

  ——————————————–

Záver.

———————————–

Ak by niekoho nepresvedčil obsah tohto môjho článku pojednávajúceho o tom, že pohyb kyvadla v GRAVITAČNOM POLI (g) je diametrálne odlišný od pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) a že práve preto nemôže (ani náhodou) platiť obsah PRINCÍPU EKVIVALENCIE, tak ten niekto mal by prejaviť veľký záujem o tie protokoly, v ktorých sa nachádzajú výsledky, ktoré rovnicoví fyzici namerali počas pozorovania pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), aby nimi mohol exaktne potvrdiť, že v tomto článku, mnou opísaný, diametrálny rozdiel v pohybe kyvadiel neexistuje.

 ———————————–

Ale toho niekoho, musím vopred upozorniť na to, že tie protokoly s výsledkami, ktoré rovnicoví fyzici namerali počas pozorovania pohybu kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) nikdy a nikde nenájde, lebo rovnicoví fyzici pohyb kyvadla v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) nikdy nemerali.

———————————–

Všetky argumenty rovnicových fyzikov obsiahnuté v obsahu PRINCÍPU EKVIVALENCIE, sú iba z brucha vyslovené argumenty, obyčajne hausnumerá, v lepšom prípade sú to iba fyzikmi všetkých krajín sveta akceptované dogmy, ktoré ani raz neboli experimentálne overené PRIAMO v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g).

———————————–

Práve preto vyučovanie PRINCÍPU EKVIVALENCIE na školách a univerzitách SR naplňuje skutkovú podstatu TRESTNÉHO ČINU PODVODU.

——————————————–

Stručný obsah tohto článku znie nasledovne:

Keď váha telies v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g) nebola ani raz experimentálne zmeraná (a ona doteraz nebola ani raz zmeraná), tak všetko čo rovnicoví fyzici tvrdia, vyučujú vo veci pohybu matérie, telies, je iba ich osobná, či kolektívna fikcia, je to iba ich zbožné želanie, ale nie experimentom overená objektívna realita.

———————————–

Vyučovanie experimentom neoverených fyzikálnych fikcií, svojvoľne povýšených na fyzikálne princípy, v skutočnosti na fyzikálne dogmy, jednoznačne naplňuje skutkovú podstatu trestného činu podvodu.

———————————-

Autorom všetkých obrázkov uvedených v článku som ja osobne.

———————————–

Upozornenie.

Diskutovať so mnou o obsahu mojich článkov je možné iba cez nasledovnú e-mail adresu:  jaray.alexander@post.sk

———————————–

Na osobné dojmy a pocity anonymných diskutérov, nie som ochotný reagovať.

———————————–

Článok sa priebežne zdokonaľuje.

Ako som sa stal členom KSS.

09.06.2020

Moje členstvo v Komunistickej Strane Slovenska KSS predchádzalo založenie Strany pravdy a jej registrácia na Ministerstve vnútra SR. Cieľom tejto strany bolo to, aby základ Ústavných zákonov tvorili prírodné, fyzikálne zákony a nie iba ľuďmi vymyslené osobné dojmy a pocity. Na viac táto Strana požadovala aj to aj to, aby sa súčasné relativistické prírodné, fyzikálne [...]

Odporúčaná literatúra vo veci zákazu Komunistických strán.

02.06.2020

Vo veci zákazu (ne zákazu) Komunistických strán, úplnou náhodou našiel na webe túto knihu, Prírodopis (fyzika) komunizmu, ktorá veľmi prístupnou formou, ale aj veľmi analytickým, veľmi vedeckým spôsobom pojednáva o problematike v spojitosti so vznikom Komunistickej ideológie, ale aj s problematikou jej dialektického zániku. [...]

Prečo v zmysle Charty ľudských práv nie je možné zakázať Komunistickú stranu (ani) na Slovensku.

29.05.2020

V poslednom čase sa vynárajú čoraz častejšie úvahy, názory a výzvy v súvislosti so zákazom Komunistickej Strany (aj) na Slovensku (KSS). Táto požiadavka sa opiera o strohé tvrdenie ultra pravicových jedincov, že komunistická ideológia, je zločinecká ideológia. Napriek tejto snahe ultra pravicovo ladených jedincov, Komunistickej Strane (aj) na Slovensku (KSS), v žiadnom [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 33000x
Priemerná čítanosť článkov: 2357x

Autor blogu

Kategórie