Založ si blog

Prečo musel skolabovať Vedecký komunizmus.

Prečo súčasná rovnicová, relativistická veda je mimo reality materiálnej prírody, prečo je anti prírodná.

Logicky mysliaci ľudia, filozofi na celom svete, snažili sa od nepamäti odhaliť príčinu stálych a pritom aj narastajúcich problémov ľudstva, medzi ktoré patria chudoba, vojny a rôzne epidémie, pričom dospeli k takému záveru, že tou hlavnou, čiže principiálnou príčinou ľudských problémov je NEVZDELANOSŤ ľudstva.

To preto, lebo NEVZDELANOSŤ vedie automaticky k dogmatickej (slepej) viere v nadprirodzené sily, (anjelov, čertov, vodníkov) ako aj v rôzne náboženstvá, tiež v rôzne povery.

Logicky mysliaci ľudia, filozofi preto vybudovali ucelenú filozofiu vedecky orientovanej spoločnosti, ktorá na základe vedeckých poznatkov zavrhuje existenciu všetkých druhov nadprirodzených síl, povier ako aj náboženstiev, pričom kladie dôraz výlučne na VZDELANIE, čiže na dialekticko – kritický spôsob myslenia, ktorý jediný vedie k poznaniu reálnych (nie relatívnych) zákonov prírody.

Tým pádom boli položené základy takej ľudskej spoločnosti, ktorá môže sama formovať svoj životný osud a to práve aplikáciou vedeckých poznatkov v praxi.

Ten spoločenský systém dostal názov, VEDECKÝ KOMUNIZMUS. Ústavné zákony tohto spoločenského systému boli obsiahnuté v dokumente zvanom, Manifest komunistickej strany (KOMUNISTICKÝ MANIFEST).

Ako je všeobecne známe, ideológia VEDECKÉHO KOMUNIZMU našla veľkú odozvu v ľudskej spoločnosti a po VEĽKEJ OKTÓBROVEJ REVOLÚCII, roku 1917, v Rusku, stala sa základom prvého komunistického štátu na svete, zvaného Zväz Sovietskych, Socialistických Republík (ZSSR).

Je tiež všeobecne známe aj to, že po roku 1989, ideológia VEDECKÉHO KOMUNIZMU bola odmietnutá ako nefunkčná, ako spiatočnícka (ba dokonca ako zločinecká) a bola nahradená Demokraciou, teda vládou ľudu, bez akýchkoľvek ideológii.

Pritom tvorcom skolabovanej ideológie VEDECKÉHO KOMUNIZMU, nie je možné odoprieť ich dobré úmysly, lebo ich logika bola výsostne správna. Tá ich logika je dokonca aj dnes uznávaná za správnu.

Aj dnes v ľudstve prevláda také presvedčenie, že iba vo VZDELANÍ a následnom akceptovaním vedeckých poznatkov, ako aj v razantnom odmietnutí rôznych nadprirodzených síl, povier a náboženstiev, spočíva reálna budúcnosť ľudstva.

——————————————

Tvorcom ideológie VEDECKÉHO KOMUNIZMU, dá sa vyčítať iba jedno a to, že oni pri tvorbe ideológie VEDECKÉHO KOMUNIZMU, dopustili sa zásadnej, ba až fatálnej (osudovej) chyby, keď oni slepo, dogmaticky uverili tomu, že všetky vedecké závery musia byť (že sú) automaticky pravdivé.

Keď oni dogmaticky odmietli pripustiť to, že aj vedecké závery môžu byť tak isto mylné, ako sú mylné všetky povery a náboženstvá. Keď oni odmietli myslieť dialekticky, keď odmietli kritický prístup aj k vedeckým záverom.

——————————————

Tvorcovia ideológie VEDECKÉHO KOMUNIZMU, ignorovaním možnosti existencie vedeckých omylov, zákonito splodili ešte horší spoločenský systém od nevedeckého, od dogmatického, čiže od toho systému, ktorý akceptuje všetky možné nadprirodzené sily, náboženstvá, ako aj povery.

Preto ten ich NIE DIALEKTICKÝ, nie vedecký, ale mylný VEDECKO KOMUNISTICKÝ spoločenský systém, musel byť zákonito a rázne odmietnutý a to hlavne tou časťou spoločnosti, ktorá v ňom žila. A tak sa aj stalo.

Preto vznik ako aj kolaps ideológie VEDECKÉHO KOMUNIZMU, je vedeckým, experimentálnym dôkazom toho, že aj vedecké závery môžu byť (a aj sú) mylné a tým pádom nie sú ani na úrovni dogmatických náboženstiev a povier.

Práve preto ich aplikácia v spoločenskej praxi je nielenže nepoužiteľná, ale dokonca veľmi škodlivá.
——————————————
Predmetom tohto článku je dokázať vedeckou metódou, čiže experimentálne to, že aj veda môže šíriť super vedecké omyly, presnejšie povedané, že aj veda šíri totálne nezmysly, ktoré sú na veľkú škodu ľudstva, samotnou vedou klasifikované ako geniálne vedecké pravdy.
——————————————

 

Napriek tomu, že ľudstvo zbožne obdivuje géniov fyziky (Galilea, Newtona, Einsteina..+…), napriek ohromujúcim úspechom plynúcich z fyzikálnych objavov, ktoré sú aplikované v každodennej praxi (múdre telefóny, atómové elektrárne, kozmické lety, ovocné jogurty…lacné jablčné vína….), súčasná vedecko akademická obec, svojim rovnicovým spôsobom myslenia, je na nižšej úrovni myslenia od spôsobu myslenia bocianov!

To okrem iného aj preto, lebo bociany dokážu si sami postaviť hniezda, ale hlavne preto, lebo bociany vedia kedy nastal čas opustiť svoje hniezdá a odletieť do „TEPLÝCH KRAJÍN“.

To súčasná vedecko akademická obec na celom svete v žiadnom prípade nie je schopná, ale ani ochotná urobiť.

O nízkom stupni myslenia rovnicových fyzikov celého sveta svedčí aj to, že keď oni zistili, že pomocou Newtonovho zákona sily (F),

ktorý silu (F) definuje ako príčinu ZMENY RÝCHLOSTI POHYBU telies a jej veľkosť definuje ako súčin zrýchlenia (a) s hmotnosťou (m) zrýchleného telesa, (F = m.a)

nedá sa vysvetliť to, ako môžu telesá ležiace nehybne na povrchu Zeme, vyvíjať silové pôsobenie (tlak) na povrch Zeme aj vtedy, keď sa nehýbu a preto nemenia svoju rýchlosť, čiže aj vtedy, keď ich gravitačné zrýchlenie (g) má nulovú hodnotu (g = 0m/sec.sec),

tak oni namiesto toho, aby Newtonov zákon sily (F = m.a) upravili, či doplnili, alebo ho nahradili iným, lepším zákonom sily, oni Newtonov zákon sily (F), ako zdravého rozumu zbavení, začali obhajovať svojím nezmyselným tvrdením (svojim primitívnym proroctvom), že NEHYBNÝ STAV telies ležiacich na povrchu Zeme, v jej gravitačnom poli (g), je totožný s ich ZRÝCHLENÝM POHYBOVÝM STAVOM, keď oni ležia nehybne na podlahe rakety, ktorá sa pohybuje zrýchleným pohybom o hodnote (a = g = 10m/sec.sec).

(I keď toto ich proroctvo nepovažovali za povinnosť do dnešných dní overiť v zrýchlenej sústave (a = g).

Výsledkom takejto (iba účelovo prorokovanej) obhajoby mylného Newtonovho zákona sily (F), rovnicovými fyzikmi celého sveta, je ich nasledujúci anti logický, až mentálne chorý (podľa fyzikov však geniálny) záver:

Telesá nehybne ležiace na povrchu Zeme, nachádzajú sa v jednom čase (t), v DVOCH diametrálne rôznych pohybových stavoch, a to:

1. NEHYBNOM STAVE a súčasne aj

2. V STAVE ZRÝCHLENÉHO POHYBU.

Na niečo tak nezmyselné, na niečo tak šialené, bociany by nikdy neprišli. Presnejšie povedané, bociany by takéto, iba z brucha odvodené fyzikálne proroctvo, nikdy nevyslovili.

 

ALE POZOR, POZOR!

Pokiaľ by ten prírodný super nezmysel rovnicových fyzikov celého sveta, dal sa dokázať vedeckým spôsobom, čiže experimentálnym dôkazom, vedy by už ten ich super prírodný nezmysel prestal byť nezmyslom, ale stal by sa razom SUPER GENIÁLNYM vedeckým, fyzikálnym záverom. Vtedy by to už bola geniálna prírodná teória, TEÓRIA VŠETKÉHO MOŽNÉHO I NEMOŽNÉHO, živého i neživého.

Vtedy by už bociany prestali byť múdrejší od vedecko akademickej obce celého sveta.
——————————————

 

No a práve teraz nastal okamih pravdy, kedy je potrebné prejsť od slov k činom.

Teraz nastal ten okamih, kedy je potrebné bezpodmienečne zmieniť sa o tom, ako rovnicoví fyzici na celom svete, tento svoj anti logický, čiže ten ich super fyzikálny nezmyselný (ale podľa nich super geniálny) záver, dokazujú VEDECKÝM SPÔSOBOM, čiže pomocou experimentálneho dôkazu.
——————————————
Úvodom je potrebné uviesť, čo konkrétneho rovnicoví fyzici majú EXPERIMENTÁLNE DOKAZOVAŤ vo veci nimi predpokladaného (iba prorokovaného) dvojitého, DUÁLNEHO POHYBOVÉHO STAVU materiálnych telies v jednom čase (t).

Rovnicoví fyzici celého sveta, vo veci dvojitého, DUÁLNEHO POHYBOVÉHO STAVU materiálnych telies v jednom čase (t), majú pomocou EXPERIMENTU DOKÁZAŤ iba JEDNO a to, že váha (hmotnosť) telies v obidvoch, diametrálne odlišných pohybových stavoch JE NA NEROZOZNANIE ROVNAKO VEĽKÁ, čiže je EKVIVALENTNÁ.
——————————————
Rovnicoví fyzici celého sveta, tú ROVNAKO VEĽKÚ HMOTNOSŤ (rovnakú váhu) telies v dvoch rôznych pohybových stavoch, DOKAZUJÚ EXPERIMENTÁLNE nasledovným spôsobom.

 

Na dva konce vahadla, ktoré sa v jeho strede opiera o ostrý hrot, umiestnia v gravitačnom poli Zeme (g = 10m/sec.sec) dva rôzne druhy, rovnako hmotných (rovnako ťažkých) materiálov, (telies). Napríklad (slaninu a železo, alebo drevo a hliník) a to tak, aby na tom vahadle nastala rovnováha.

Táto rovnováha dvoch rôznych materiálov, na predmetnom experimentálnom vahadle, v gravitačnom poli Zeme (g), je znázornená na obraze č.1.

 

 

Následne rovnicoví fyzici celého sveta, vytvoria si, (aj to iba v ich hlavách) abstraktnú (obraznú) predstavu, čiže obrazné vyjadrenie ich proroctva o tom, že keby to vahadlo bolo urýchľované raketou, pohybujúcou sa zrýchlením (a = g = 10m/sec.sec), tak že aj vtedy by TÁ ROVNOVÁHA SLANINY A ŽELEZA bola zachovaná.

A z tejto, iba nimi predpokladanej, iba nimi prorokovanéj ROVNOVÁHY SLANINY A ŽELEZA aj v ZRÝCHLENEJ SÚSTAVE (a = g), má podľa rovnicových fyzikov plynúť aj vedecký, experimentálny dôkaz o tom, že zrýchlená hmotnosť (dynamická váha) experimentálnej slaniny, ako aj experimentálneho železa, je ROVNAKO VEĽKÁ, ich gravitačnej hmotnosti (statickej váhe).

Toto proroctvo rovnicových fyzikov celého sveta, je znázornené na obraze č.2.

 

Keby zrýchlená hmotnosť slaniny bola menšia, od zrýchlenej hmotnosti železa, situácia ba vyzeral tak ako je to na obraze č.3.

Ale z akých dôvodov by malo byť železo v zrýchlenej sústave ťažšie ako slanina, to sa vymyká  logickému mysleniu. Pravda je ale taká, že slanina aj železo sú ľahšie v zrýchlenej sústave, ako v gravitačnom poli Zeme (g), ale sú rovnako ľahšie! To je aj v súlade s myslením bocianov.

To však je iba ideový experiment rovnicových fyzikov celého sveta (aj tých čo sú zamestnaní v SAV), lebo rovnicoví fyzici svoje vedecké proroctvo o tom, že hmotnosť (váha) experimentálnej slaniny, ako aj experimentálneho železa v obidvoch pohybových stavoch JE ROVNAKO VEĽKÁ, neoverujú (nikdy neoverovali) v zrýchlenej sústave (a = g), ale iba na povrchu Zeme v jej gravitačnom poli (g) a to pomocou veľmi citlivého Eötvöšovho torzného kyvadla (torznej váhy), nasledovným spôsobom.
——————————————
Najprv vytvoria na vahadle Eötvöšovho torzného kyvadla rovnováhu dvoch rôznych materiálnách telies (slaniny a železa, dreva a mydla…) v gravitačnom poli Zeme (g = 10m/sec.sec), ako je to znázornené na obraze č.4.

Potom to vahadlo dajú do smeru Zemskej rovnobežky, čím tie dva rôzne druhy materiálov vystavia rovnako veľkej (ale stokrát menšej) odstredivej sile, ktorú Zem vytvára svojou konštantnou rotáciou okolo svojej osi, ako je to znázornené na obraze č.5.

Následne pomocou veľmi citlivých (a preto presných) optických prístrojov sledujú to, či sa tá gravitačná rovnováha slaniny a železa, zachová aj v tom prípade, keď na ne (dlhodobo) pôsobí (z boku) odstredivá sila Zeme. Tá odstredivá sila Zeme, totiž môže na tie dve experimentálne telesá pôsobiť z boku neobmedzene dlhý čas (aj viac než mnoho storočí).
——————————————
Rovnicoví fyzici, v skutočnosti Eötvöšovým torzným kyvadlom merajú eventuálnu (nimi neprípustnú) výchylku tiahla z jej rovnobežkovej polohy, následkom eventuálnej rôzne veľkej zrýchlenej (zotrvačnej) hmotnosti experimentálnej slaniny a experimentálneho železa, vyvolanej (indikovanej) iba nimi predpokladanou, zrýchľujúcou odstredivou silou Zeme.

Zatiaľ namerali iba to, že tá rovnováha experimentálnej slaniny a experimentálneho železa sa zachováva aj vtedy, keď na ne (z boku) pôsobí odstredivá sila Zeme.
——————————————

Meranie hmotnostnej diferencie medzi zrýchlenou, zotrvačnou hmotnosťou telies s rôznymi fyzikálnymi a chemickými  vlastnosťami (slaninou a železom), aj pomocou  Eötvöšovho torzného kyvadla, je exaktným dôkazom retardovaného myslenia rovncových fyzikov, ako aj dôkazom toho ako rovnicoví fyzici dokážu mrhať s finančné prostriedky na meranie fyzikálnych nezmyslov.

——————————————

V čom teda spočíva zvrátené myslenie rovnicových fyzikov celého sveta?

Prečo ich rovnicový spôsob myslenia je je na nižšej úrovni, ako diferencovaný spôsob myslenia bocianov?

V prvom rade preto, lebo oni iba z očne videnej rovnováhy dvoch, materiálne rôznych experimentálnych telies, v gravitačnom poli Zeme (g), ako aj (iba) v predpokladanej zrýchlenej sústave (a = g = 10m/sec.sec), odvodzujú aj ich rovnakú veľkú hmotnosť (rovnakú váhu) a to bez toho aby hmotnosť experimentálnych telies, merali váhami, či silomerami.

Rovnicoví fyzici celého sveta, ekvivalenciu zotrvačnej (dynamickej) a gravitačnej (statickej) hmotnosti experimentálnych telies identifikujú iba metódou zvanou: “BAJ OČKO“!

Takou metódou by bociany ekvivalenciu ZOTRVAČNEJ (dynamickej) a GRAVITAČNEJ (statickej) hmotnosti experimentálnych telies, svojim diferencovaným spôsobom myslenia nikdy neodvodzovali.
——————————————
V druhom rade aj preto, lebo odstredivá sila rotácie Zeme, nie je v žiadnom prípade zrýchľujúca sila, podobne ako dostredivá sila, nie je v žiadnom prípade zrýchľujúca sila. Preto odstredivá, ako aj dostredivá sila, nedá sa opísať Newtonovým zákonom zrýchľujúcej sily (F = m.a), lebo oni nič nezrýchľujú. (Tie dve ne zrýchľujúce sily, tvoria ďalší neprekonateľný problém rovnicovej fyziky.)

Odstredivá sila Zeme má charakter statickej gravitačnej sily, ktorou sa nedá simulovať (nahradiť) dynamická, zrýchľujúca, zotrvačná sila.

Takže rovnicoví fyzici celého sveta, pomocou Eötvöšovho torzného kyvadla môžu merať iba veľmi malú gravitačnú hmotnosť experimentálnych telies, ktorá vzniká vo smere kolmom na smer gravitačného poľa Zeme (g), následkom pôsobenia veľmi slabej statickej odstredivej sily Zeme.
——————————————
V treťom rade aj preto, lebo aj keď rovnicoví fyzici svoju relativistickú fyziku vybudovali výlučne na základe PRINCÍPU EKVIVALENCIE, čiže na základe rovnosti zotrvačnej, dynamickej (zrýchlenej) hmotnosti (váhy) telies, s ich (statickou) gravitačnou hmotnosťou (váhou), predsa sa snažia za každú cenu namerať neplatnosť tejto nimi prorokovanej ekvivalencie a to čím drahšími a čím citlivejšími meracími prístrojmi.

Napriek tomu, že oni v tejto oblasti fyziky nikdy žiadnu diferenciu nemôžu namerať. To je jasné aj bocianom a preto oni nič také nemerajú
——————————————
No kardinálnym, ak nie priam pápežským problémom rovnicových fyzikov na celom svete (aj v SAV) je to, že oni svojim rovnicovým spôsobom myslenia, zákonito nemôžu v žiadnom prípade dospieť ani k ich mylnému záveru, že hmotnosť telies v gravitačnom poli Zeme (g), ako aj v zrýchlenej sústave (a = g) je rovnako veľká, lebo hmotnosť telies nedá sa merať iba očne videnou rovnováhou dvoch telies, čiže iba systémom „BAJ OČKO“, ale ani veľmi citlivým Eötvöšovým torzným kyvadlom, ale výlučne iba váhami, či silomerami.

Ibaže rovnicoví fyzici na celom svete (aj v SAV) svojim rovnicovým spôsobom myslenia, odmietajú merať hmotnosť telies v gravitačnom poli Zeme (g), ako aj v zrýchlenej sústave (a = g), váhami či silomerami.

Oni za každú cenu lipnú iba na tom, aby hmotnosť telies v gravitačnom poli Zeme (g), ako aj v zrýchlenej sústave (a = g), bola odvodená iba z ich rovnováhy a to výlučne systémom „BAJ OČKO“.

Rovnicovým fyzikom na celom svete nevadí ani to, že na základe ich super vedeckých duálnych nezmysloch vybudovaný spoločenský systém, zvaný VEDECKÝ KOMUNIZMUS skolaboval, ale a kým skolaboval, narobil nesmieme škody na ľudských osudoch.

Rovnicoví fyzici na celom svete svojim rovnicovým spôsobom myslenia, nie sú schopní pochopiť objektívnu realitu, aj nie rovnicovej (dynamickej) materiálnej prírody a preto tvoria cudzí (veľmi škodlivý) prvok v ľudskej spoločnosti, ktorý je potrebné v záujme záchrany ľudstva čím skôr z ľudskej spoločnosti odstrániť.

Eliminácia zhubného vplyvu rovnicových fyzikov na ľudskú spoločnosť dá sa odstrániť iba vydaním prísneho a nekompromisného rozkazu na premeranie gravitačnej (statickej) hmotnosti (váhy) telies, ako aj zotrvačnej (dynamickej) hmotnosti (váhy) telies, výlučne pomocou váh, či silomerov, ako je to znázornené na obraze č.6. (Už pred sto rokmi mal byť vydaný tento rozkaz.)

 

Ako aj na obraze č.7.

Okrem iného aj preto, lebo rovnicoví fyzici celého sveta, tú gravitačnú (statickú) hmotnosť (váhu) telies, ako aj zotrvačnú, zrýchlenú (dynamickú) hmotnosť (váhu) telies, ani raz v dejinách fyziky nikdy nemerali pomocou váh, ale vždy iba očným pohľadom na ich rovnováhu.

Kým sa meranie zrýchlenej, dynamickej, zotrvačnej hmotnosti (váhy) materiálových telies nezmeria v zrýchlenej sústave (a = g) a to váhami, alebo silomerami, dovtedy rovnicoví fyzici budú môcť ohlupovať ľudstvo svojimi primitívnymi duálnymi proroctvami, ktoré sú v rozpore s objektívnou realitou materiálnej prírody.

Výsledkom zmerania zrýchlenej (dynamickej) hmotnosti (váhy) telies v zrýchlenej sústave (a = g = 10m/sec.sec) bude rozšírene Newtonovho zákona sily (F = m.+a) o druhú silu (F = m.-a), a tým pádom aj prepisovanie všetkých zákonov klasickej i relativistickej fyziky.

Potom sa už priestor nebude môcť rozpínať. Lebo nebude sa mať do čoho rozpínať. Pretože priestor sa sám do seba nemôže rozpínať, iba ak v hlavách rovnicových fyzikov.

Keby som sám nezmeral hmotnosť telies v zrýchlenej sústave (a = g) a keby som nenameral rôznu hmotnosť zotrvačnú telies od ich gravitačnej hmotnosti, tak by som určite tento článok nenapísal.

V takom prípade by mi oprávnene hrozilo umiestnenie do uzavretého psychiatrického ústavu, do ktorého by ale oprávnene patrili hlavne rovnicoví fyzici celého sveta, aj s ich tvrdením, že nehybné teleso ležiace nehybne na povrchu Zeme, koná v jednom čase (t) aj zrýchlený pohyb vesmírnym priestorom a to v zmysle nimi iba vysneného, iba prorokovaného PRINCÍPU EKVIVALENCIE.

(Tu uvedené obrazy sú mojím výtvorom.)

 

Upozornenie.
Diskutovať so mnou o obsahu mojich článkov je možné iba cez nasledovnú e-mail adresu:  jaray.alexander@post.sk
Na osobné dojmy a pocity anonymných diskutérov, nie som ochotný reagovať.

Článok sa priebežne zdokonaľuje.

Ako som sa stal členom KSS.

09.06.2020

Moje členstvo v Komunistickej Strane Slovenska KSS predchádzalo založenie Strany pravdy a jej registrácia na Ministerstve vnútra SR. Cieľom tejto strany bolo to, aby základ Ústavných zákonov tvorili prírodné, fyzikálne zákony a nie iba ľuďmi vymyslené osobné dojmy a pocity. Na viac táto Strana požadovala aj to aj to, aby sa súčasné relativistické prírodné, fyzikálne [...]

Odporúčaná literatúra vo veci zákazu Komunistických strán.

02.06.2020

Vo veci zákazu (ne zákazu) Komunistických strán, úplnou náhodou našiel na webe túto knihu, Prírodopis (fyzika) komunizmu, ktorá veľmi prístupnou formou, ale aj veľmi analytickým, veľmi vedeckým spôsobom pojednáva o problematike v spojitosti so vznikom Komunistickej ideológie, ale aj s problematikou jej dialektického zániku. [...]

Prečo v zmysle Charty ľudských práv nie je možné zakázať Komunistickú stranu (ani) na Slovensku.

29.05.2020

V poslednom čase sa vynárajú čoraz častejšie úvahy, názory a výzvy v súvislosti so zákazom Komunistickej Strany (aj) na Slovensku (KSS). Táto požiadavka sa opiera o strohé tvrdenie ultra pravicových jedincov, že komunistická ideológia, je zločinecká ideológia. Napriek tejto snahe ultra pravicovo ladených jedincov, Komunistickej Strane (aj) na Slovensku (KSS), v žiadnom [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 32976x
Priemerná čítanosť článkov: 2355x

Autor blogu

Kategórie