Založ si blog

Pohyb telesa po kružnici, neprekonateľný fyzikálny problém.

 

Žiaci a študenti, ktorí v súčasnej karanténe trávia svoj čas doma a eventuálne sa učia na diaľku cez Skype, určite sú plní pochybnosti o tom, ako sa pre nich skončí tento školský rok, poprípade ako sa dostanú na gymnáziá, či vysoké školy.

Keďže najťažšie sa učia predmety matematika a fyzika, práve skúšky z týchto predmetov vyvolávajú u žiakov a študentov (vyradených z prirodzeného spôsobu štúdia na školách a univerzitách) tie najväčšie pochybnosti.

Tie pochybnosti by sa dali odstrániť mávnutím ruky a to tým spôsobom, žeby študujúci občania hromadne odmietli skúšky z fyziky s odôvodnením, že v tomto vyučovacom predmete sa vyžaduje od nich aby akceptovali mylné argumenty materiálnej prírody, čiže aby akceptovali fyzikálne bludy, čo oni v zmysle Ústavy SR nie sú povinní.

V takom prípade by Ministerstvo školstva muselo vyučovací predmet fyzika vyhlásiť iba za informatívny a preto za neklasifikovaný predmet.

Aby bolo jasné o čom hovorím, predložím ďalší exaktný argument o tom, prečo učitelia fyziky nútia študujúcich občanov SR povinne akceptovať fyzikálne nezmysli a prečo nesmie byť fyzika klasifikovaným predmetom.

———————————————————–

V denníku Pravda bol zverejnený článok ctihodného pána Doc. RNDr. Martina Mojžiša, PhD., vysokoškolského pedagóga vo veci opisu rovnomerného pohybu telies (kozmických staníc) po kružnici, presnejšie vo veci rovnomerného pohybu kozmických staníc, ako aj Mesiaca, okolo Zeme.

Ide o tento článok:

https://uzitocna.pravda.sk/skola/clanok/19347-preco-je-vo-vesmire-bezvahovy-stav/

Z tohto článku vyberám nasledovný text:

„Prečo je aj na Zemi bezváhový stav?

Predstavme si výťah, ktorý sa odtrhne a padá nadol pri zanedbateľnom odpore vzduchu. Ak by v ňom bol človek aj so žiletkou, ktorou sa holí, všetci by padali rovnakou rýchlosťou. Keby sme dovnútra výťahu nainštalovali kameru, videli by sme voľne sa vznášajúceho človeka, vedľa ktorého by bola položená voľne vznášajúca sa žiletka.

Ako by sa taký pohľad líšil od záberov na kozmonautov vo vesmírnych staniciach? Nijako.V takom voľne padajúcom výťahu je teda (zdanlivo) bezváhový stav. Zároveň je to však voľný pád.

A ako to vlastne súvisí s medzinárodnou kozmickou stanicou ISS, ktorá nepadá, ale obieha okolo Zeme? Vo vesmírnych lodiach ide v skutočnosti o ten istý jav ako pri pokuse s padajúcim výťahom či padajúcim jablkom.

JE TOTIŽ TO ISTÉ, KEĎ NIEČO (AJ JABLKO) VOĽNE PADÁ NA POVRCH ZEME, AKO KEĎ NIEČO STÁLE OBIEHA OKOLO ZEME ROVNAKOU RÝCHLOSŤOU.

TO JE JEDEN Z NAJDÔLEŽITEJŠÍCH OBJAVOV VO VEDE.

 

———————————————————–

Posledné dve vety pána vysokoškolského pedagóga Martina Mojžiša, nespochybniteľne vypovedajú o tom, že študujúci občania počas hodín fyziky sú učiteľmi systematicky klamaní takými fyzikálnymi argumentmi, ktoré sa v materiálnej prírode (ani náhodou) nevyskytujú a ktoré dokonca protirečia logike preto aj zdravému rozumu!!!

Pána M. Mojžiša z tejto veci vynechám, lebo on ten logický nezmysel musí vyučovať v zmysle učebných osnov nariadených Ministerstvom školstva.

Od neho nikto nevyžaduje to, aby on myslel kriticky. Kritické myslenie nie je súčasťou vyučovacieho procesu na školách a univerzitách SR. Od neho sa vyžaduje iba to, aby doslovne reprodukoval obsah učebníc fyziky jeho poslucháčom a nič viac.

Preto ja v záujme študujúcich občanov SR sám pristupujem ku konštruktívne kritickému spôsobu analýzy (rozboru) toho mylného tvrdenia učiteľov fyziky, ktorým tvrdia to, že telesá pohybujúce sa rovnomernou rýchlosťou po kružnici, v skutočnosti padajú voľným pádom podobne, ako jablko ktoré padá zo stromu na povrch Zeme.

———————————————————–

Zo zákona Zotrvačného pohybu telies vyplýva, že aj na zmenu smeru priamočiareho pohybu telies je potrebná vonkajšia príčina, čiže sila (F), presnejšie časový účinok sily (F.t). Preto aj na to, aby sa teleso mohlo pohybovať rovnomernou rýchlosťou po kružnici, je potrebná vonkajšia príčina, čiže dostredivá sila (F), presnejšie časový účinok dostredivej sily (F.t).

Ten časový účinok dostredivej sily (F.t), ktorý by mal udržiavať teleso pohybujúce sa rovnomernou rýchlosťou na kružnicovej dráhe, musel by mať takú vlastnosť, ktorou by on dokázal meniť iba smer pohybu telesa, ale nesmel by meniť jeho rovnomernú rýchlosť pohybu.

Ibaže jediná sila (F), ktorú fyzika disponuje, je Newtonová, výlučne zrýchľujúca sila (F = m.a), ktorá keď pôsobí svojím časovým účinkom (F.t) na hociktoré teleso, musí ho zákonito zrýchľovať, teda musí meniť jeho rýchlosť a iba počas tej zmeny rýchlosti telies môže časový účinok Newtonovej sily (F.t) meniť aj smer jeho pohybu.

To preto, lebo časový účinok Newtonovej sily (F.t) nikdy nedokáže meniť smer pohybu telesa, bez toho aby nemenil aj jeho rýchlosť.

Vec veľmi zjednodušíme, keď si zopakujeme, aké fyzikálne zmeny nastávajú, keď pôsobí časový účinok Newtonovej sily (F.t) na teleso.

———————————————————–

  1. Časový účinok Newtononej sily (F.t) zvyšuje rýchlosť (hybnosť) telies na ktoré pôsobí:

(F.t) = (m.a.t) = (m.v),

a to na úkor iného telesa, ktoré v silovej interakcii s ním zmenšuje svoju hybnosť.

———————————————————–

  1. Časový účinok Newtononej sily (F.t) zvyšuje Kinetickú energiu telesám na ktoré pôsobí:

Ek = F.s = m.1/2.v.v

a to na úkor iného telesa, ktoré v silovej interakcii s ním zmenšuje svoju Kinetickú energiu.

———————————————————–

  1. Časový účinok Newtononej sily (F.t) za každých okolnosti musí pôsobiť na dráhe (s = 1/2.a.t.t)

———————————————————–

Z uvedeného plynie, že:

Časový účinok Newtononej sily (F.t) nemôže pôsobiť na telesá pohybujúce sa rovnomerne po kružnici okrem iného aj preto, lebo pritom časovom účinku Newtononej sily (F.t), žiadne iné teleso neznižuje svoju hybnosť.

Pričom časový účinok Newtononej sily (F.t) pôsobí na jablko počas jeho voľného pádu zo stromu na povrch Zeme tak, že zvyšuje jeho hybnosť a to na úkor jeho pôvodnej potenciálnej energie (Ep = m.g.h).

———————————————————–

Časový účinok Newtononej sily (F.t) nemôže pôsobiť na telesá pohybujúce sa rovnomerne po kružnici okrem iného aj preto, lebo pritom časovom účinku Newtononej sily (F.t), žiadne iné teleso neznižuje svoju Kinetickú energiu (Ek = m.1/2.v.v).

Pričom časový účinok Newtononej sily (F.t) pôsobí na jablko počas jeho voľného pádu zo stromu na povrch Zeme tak, že zvyšuje jeho Kinetickú energiu a to na úkor jeho pôvodnej Potenciálnej energie (Ep = m.g.h).

———————————————————–

Časový účinok Newtononej sily (F.t) nemôže pôsobiť na telesá pohybujúce sa rovnomerný pohybom po kružnici, lebo nepôsobí na dráhe (s = 1/2.a.t.t),

Pričom časový účinok Newtononej sily (F.t) pôsobí na jablko počas jeho voľného pádu zo stromu na povrch Zeme tak, že núti jablko pohybovať sa po dráhe (s = 1/2.a.t.t).

———————————————————–

Tvrdenie (hocikoho), že voľný pád jablka zo stromu na povrch Zem je to isté ako rovnomerný pohyb telies po kružnici a na viac, že to je jeden z najdôležitejších objavov vo vede, tak to už zaváňa (skôr zapácha) psychiatrickou diagnózou.

Pritom toto a tomu podobné tvrdenia, učitelia fyziky denno denne šíria na školách a univerzitách, pričom študujúci občania tie fyzikálne nezmysly sú nútení považovať za pravdivé argumenty materiálnej prírody.

Preto nie je potrebné diviť sa tomu, že celý svet je postavený na hlavu.

Čo je to za fyziku, ktorá nedokáže opísať reálne ani pohyb telies rovnomernou rýchlosťou po kružnici.

Odpoveď na tú otázku nechávam na ctených čitateľoch tohto článku.

Kto by sa o túto tému zaujíma viacej, odporúčam mu prečítať si aj toto:

https://jaray.blog.sme.sk/c/520627/dnes-je-medzinarodny-den-vedy.html

———————————————————–

Záverečná poznámka!

Ak študujúci občania nepodniknú nič proti tomu, aby neboli kontinuálne (plynulo) klamaní učiteľmi fyziky, učitelia fyziky ich budú klamať do skonania sveta.

(Článok sa priebežne zdokonaľuje.)

 

Ako som sa stal členom KSS.

09.06.2020

Moje členstvo v Komunistickej Strane Slovenska KSS predchádzalo založenie Strany pravdy a jej registrácia na Ministerstve vnútra SR. Cieľom tejto strany bolo to, aby základ Ústavných zákonov tvorili prírodné, fyzikálne zákony a nie iba ľuďmi vymyslené osobné dojmy a pocity. Na viac táto Strana požadovala aj to aj to, aby sa súčasné relativistické prírodné, fyzikálne [...]

Odporúčaná literatúra vo veci zákazu Komunistických strán.

02.06.2020

Vo veci zákazu (ne zákazu) Komunistických strán, úplnou náhodou našiel na webe túto knihu, Prírodopis (fyzika) komunizmu, ktorá veľmi prístupnou formou, ale aj veľmi analytickým, veľmi vedeckým spôsobom pojednáva o problematike v spojitosti so vznikom Komunistickej ideológie, ale aj s problematikou jej dialektického zániku. [...]

Prečo v zmysle Charty ľudských práv nie je možné zakázať Komunistickú stranu (ani) na Slovensku.

29.05.2020

V poslednom čase sa vynárajú čoraz častejšie úvahy, názory a výzvy v súvislosti so zákazom Komunistickej Strany (aj) na Slovensku (KSS). Táto požiadavka sa opiera o strohé tvrdenie ultra pravicových jedincov, že komunistická ideológia, je zločinecká ideológia. Napriek tejto snahe ultra pravicovo ladených jedincov, Komunistickej Strane (aj) na Slovensku (KSS), v žiadnom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 32943x
Priemerná čítanosť článkov: 2353x

Autor blogu

Kategórie